Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Kvalitet

Hvad betyder kvalitet i hestefoder

Foder skal være af højeste kvalitet. Det er indlysende at bruge fødevarer af god kvalitet til mennesker – vi mener, at det er lige så indlysende at bruge råvarer af god kvalitet til brug for hestefoder. Alle hestefoderproducenter taler om kvalitative gode produkter. Men det er lettere sagt end gjort. Hvad betyder 'kvalitet' for Pavo, og især for din hest?

  • Kornet i vores foder (både piller og müsli) er varmebehandlet. I müsliblandingerne bliver kornet puffet, hvor det i pillefoderet gennemgår en opvarmning under pelletingsprocessen. Begge processer betyder, at stivelsen i kornet bliver brudt op, og effekten deraf er, at stivelsen i kornet bliver mere fordøjelig for hesten.

    Vi gør det samme ved vores egne fødevarer –mennesker har f.eks. svært ved at fordøje stivelsen i kartofler, hvis de ikke bliver kogt, eller varmebehandlet på anden vis.

    Heste har svært ved at fordøje kornsorterne byg, hvede og majs, hvis de ikke er varmebehandlede.

  • Ud over Pavo SpeediBeet og Pavo FibreBeet, der findes som separate produkter, bruger Pavo ingen svulmende råvarer i produkterne (så som roepiller). Svulmende produkter kan forårsage spiserørsforstoppelse.

  • Foderpillerne er 8 mm store. Din hest tygger længere tid  på 8 mm foderpiller end på 5 mm foderpiller.

  • Sporelementer (jern, kobber, zink, mangan) tilsættes så vidt muligt i chelatform (organisk form). Den organiske form optages meget bedre i kroppen end uorganiske form, hvorfor der er brug for en mindre mængde.

Hvilke krav skal gode fødevarer egentlig opfylde?

Vores mål er at sikre fødevaresikkerheden maksimalt. Alle underleverandører gennemgår en dybtgående risikoanalyse fra en råvares oprindelseskilde til den virkelige levering.

Dertil anvender vi en række kvalitets- og garantisystemer:

  • GMP+
  • SecureFeed