Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

28 juni 2021 Læsetid 1 minutter

Det rigtige hestefoder fremmer velfærd

Pavo DailyPlus: Mere tygge- og ædetid uden overvægt

„ Ja , selvfølgelig vil jeg fodre mine heste med DailyPlus!” Marije Eekels fra Babberich, NL fik kendskab til det nye produkt ved en introduktion ved Pavo. DailyPlus er et grovfoder, som kan blandes med kraftfoder eller bruges alene, så heste bruger mere tid på deres måltid og tygger mere.
 Eekels, er en stolt ejer af to varmblodsheste og tre mini shetlænder, er professionel rådgiver i forbindelse med byggeri af faciliteter til heste og landbrug og pt. med i et projekt på en dyrlægepraksis. Fra et professionelt synspunkt vil hun hele tiden holde sig orienteret om de sidste nye undersøgelser om foder og hun er ekstrem tilfreds over at en hestefoderproducent er interesseret i de velfærdmæssige aspekter. „ Tyggetid for hesten er vigtigt, men man ønsker ikke de tager på i vægt. Dette nye produkt tager hensyn til dette, da det indeholder meget lidt energi, men masser af mineraler og vitaminer. Mine heste går på døgnfold. Jeg fodre dem med SummerFit briketter, så de dækkes ind med de vitaminer og mineraler der er utilstrækkelige i græsset. DailyPlus er fint sammen med græs, men jeg mener også det er et godt produkt til sportsheste, når det blandes med kraftfoder. ”

Velfærd og foder

Om hestefoder er godt eller ikke, afhænger ikke kun af balancen mellem hvad hesten behøver og tilbudet af vigtige næringsstoffer. Ideen bag udviklingen af DailyPlus har ligget ved Pavo teamet et stykke tid, fortæller Foderekspert Vincent Hinnen: „ Det er altid vores mål at holde hesten så sund som muligt og for os er der ingen forskel om det er en hest i topsport eller vedligehold. Efter hestens sundhed, spiller velfærdet en vigtig rolle. Vi kan påvirke begge dele meget med foder. Det er unødvendigt at sige at alle vil det bedste for deres heste. Ved alt foder er der altid en fordel, men også en bagside. Tag f.eks grovfoder, som hø, græs eller wrap. Det er godt for hesten, da den kan tygge på det hele dagen og den er skabt netop til dette. Hesten keder sig ikke. Men ulempen er at det ikke giver energi nok til præstationer i sport eller indeholder nok til vores avlsheste. Vi løser det problem ved at fodre noget ekstra, som har et højere energi-indhold, som eksempelvis piller, müesli eller korn. Men kraftfoder indeholder mindre fibre, hvilket betyder at hesten ikke tygger så meget og foringer fordøjelsen. Så her er ulempen igen.”