Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

30 juni 2021 Læsetid 1 minutter

Foderplan til hest

Foderplan til hest

Hvis du vil sørge for at din hest altid har en sund vægt, så er det en god idé at få beregnet en foderplan til din hest. En foderplan giver råd til hvordan du skal fodre din hest ud fra en masse oplysninger du har tastet ind for at få det mest optimale svar.

Vores foderberegner tager bl.a. højde for sæson på året, hvor meget arbejde hesten laver/hvor aktiv hesten er og hvor meget hesten græsser. Hvis disse situationer ændrer sig, f.eks. sæson og dermed også tid på græs, så er det en god idé at beregne en ny foderplan. På den måde sikrer du, at hesten altid får korrekt type og mængde foder.

Det eneste du skal gøre for at få din foderplan er at udfylde oplysninger om din hest – prøv vores foderberegner her

Hvorfor er det vigtigt at hesten bliver fodret korrekt?

Korrekt fodring er selvfølgelig altid optimal for alle slags heste, om de bruges til sport eller rekreation. På den måde bliver de ikke for tykke eller for tynde. Og du kan til dels forhindre mange af de sygdomme heste kan risikere at få ved forkert fodring.

Hvis hesten derudover skal arbejde meget og ikke får tilstrækkelig foder eller den rigtig type foder, så har den ikke nok energi til at udføre sit arbejde. Og for meget af en forkert type foder til det arbejde, som den skal udføre, vil heller ikke være godt på længere sigt. Så korrekt fodring er rigtig vigtig for hestens trivsel.

En foderplan hjælper med at bedømme hvor meget og hvilken foder du skal give din hest for at have en sund vægt og nok energi til at udføre sit arbejde. Et godt råd vil også være at kigge på kvaliteten af dit stråfoder, det kan være meget afgørende for hvor meget du skal fodre din hest.

Få råd til korrekt fodring af din hest ved hjælp af vores foderplan, så har du en glad og sund hest.