Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

28 juni 2021 Læsetid 1 minutter

Hest som spiser sin egen hale

Spørgsmål til Pavo GroomingTeam©:

Jeg har en 3 års vallak, som bider i alt. Det værste er at den begyndte at spise sin egen hale. For 6 mdr. siden begyndte han opføre sig på den måde. Har I nogen erfaring med det og evt. nogen ideer til hvad jeg kan gøre? Kan det skyldes forandringer? Kan det hjælpe at binde hans hale med bandage hver nat eller har I et andet forslag?

Så smurte jeg halen ind i Bid-stop, men det hjalp ikke. Og nu bruger jeg Sambal(chilli) og det synes jeg virker. Jeg har også fået tjekket hans tænder og det viste sig at den havde en løs tandkappe, som tandlægen nu har fjernet.
 Han får 3 gange hø og kraftfoder 2 gange dagligt. Nu er det gået et halvt år, og han er nu så småt begyndt igen. Så der er ikke meget tilbage af hans fine hale. Har I nogen erfaring med det og evt. nogen ideer til hvad jeg kan gøre? Kan det skyldes forandringer? Kan det hjælpe at binde hans hale med bandage hver nat eller har I en anden løsning?


Svar fra adfærdforsker Machteld van Dierendonck, Pavo GroomingTeam©:


Det er svært at vurdere, hvorfor din hest spiser sin hale, da jeg ikke fuldt ud kan vurdere situationen. Her er dog nogle bud på hvad årsagen kan være:
 De mest almindelige årsager kan være parasitter eller fordi den mangler noget i sin kost. Denne vane med at han spiser sin hale, må betyde at han mangler noget meget nødvændigt ellers ville han ikke gøre det.
 At bruge Sambal eller bide-stop er ikke andet end symptom behandling. Hvis din hest gør noget mærkeligt skal man først undersøge årsagen, og derefter hvorfor og hvordan man kan hjælpe den. Lad os se på den naturlige årsag til problemet, og ikke bare bekæmpe det med ondt.
 Heldigvis får han hø 3 gange dagligt, men hvor meget og står han på halm eller spåner? Det behøver ikke altid at være en mangel på næringsstoffer (mineral,vitamin og sporellementer). Det kan skyldes mangel på fibre, og derved bliver hans tarme ikke stimuleret nok. Derfor vil han forsøge at spiser alt han kan få fat på, så han får dækket sin behov. Hvis han får relativt lidt hø eller græs og evt. samtidig står på spåner, kan han mangle fibre.


Heste i naturen spiser hårene fra halen når de er angrebet af parasitter(orm) og for at reducere dem. Det har vist sig at hårende trække simpelthen ormene med ud.