Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

1 juli 2021 Læsetid 0 minutter

Heste der æder af træ/bokse

Spørgsmål til Pavo GroomingTeam:

Hej
 Jeg har fodret en del år i min fuldpensions stald med Pavo og har fået lagt forderplan hos jer.
MEN efterhånden æder hestene min pæne stald, hvad kan jeg gøre, de får 8 kg wrap og er på fold 10 timer dagligt, de får Pavo basis + anbefalede vitaminer fra jer også. Daglig motion, alt i alt nogle sunde heste. 
Hvad gør jeg??
Svar:
Når dine heste spiser af træet, er det nok mest fordi de godt kan lide smagen. De mangler ikke næringsstoffer, altså vitaminer eller mineraler osv. Det tror mange, men det har intet med det at gøre.
Man ser det også nogle gange på sommerfold, hvor heste går på græs og alligevel æder af hegnspælene. Kedsomhed eller bare en dårlig uvane, som hurtig smitter til de andre heste. Det kan også være stress-relaterede.
Det er en naturlig del af hestes adfærd at æde træ, men det er selvfølgelig ikke særligt smart når det er boksene. I naturen elsker hestene at æde barken af træerne og der er som sådan intet farligt i det.
 Du kan evt. smøre dem med hjortetaksolie eller lignende anti-bid produkt. Blue Hors har et godt produkt til det: http://www.bluehors.net/cms/front_content.php?client=1&lang=3&idart=129
Du kan også på en eller anden måde prøve at bryde den vane- giv dem nogle træklodser/grene med bark (uden spidser) i boksene.
En anden løsning kan også være at gøre det umuligt for hestene at bide i træet, ved evt. at montere jernskinner på kanten.
Prøv en af overstående, så håber jeg du får succes med at få det stoppet.

Venlig Hilsen

Morten Dueholm Larsen/ Pavo GroomingTeam