Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

28 juni 2021 Læsetid 1 minutter

Juster foderet i græsningssæsonen

Om vinteren er det ikke nødvendigt at tage indtaget af græs med i betragtning. Men i det øjeblik græsset begynder at gro om foråret, ser din hests diæt helt anderledes ud. Hvordan kan du balancere denne nye daglige diæt?
 

Foderberegninger med tørstofindhold

Græs, og især om foråret, har en meget høj næringsværdi. Da græs indeholder 85% vand skal du altid beregne med næringsindholdet af tørstoffet. På en mark med godt med græs spiser en hest på 600 kg omkring 3-5 kg. græs pr. time. Når du fjerner vandet svarer det resterende til 450-750 gram pr. time. Så med en gennemsnitlig græsningstid på 5 timer dagligt skal du medberegne omkring 2-4 kg. foder.

Nøjsomme racer og heste der står stille
Heste og ponyer som arbejder lidt eller slet ikke, vil have rigeligt med næring fra græsset til deres energi behov. Meget tit er der mere end rigeligt og de bliver for tykke. Det er er et generelt problem for nøjsomme racer. Lad være med at give disse heste kraftfoder bare fordi man føler det er synd for dem at de ikke får noget.

Men glem ikke: På den måde giver du korrekt en smule energi og protein, men også kun lidt vitaminer og sporeelementer. Dette er ikke tilstrækkeligt. Græs indeholder mineraler, men ikke nok vitaminer og sporeelementer.

Derfor skal der gives tilskud i form af vitaminer og sporeelementer til de heste der intet laver, nøjsomme racer el. heste og ponyer der fro tykke. Derfor har Pavo specielt udviklet SummerFit. En briket indeholder daglig dosis af vitaminer og mineraler uden det giver nævneværdigt protein eller energi.

Heste og ponyer der arbejder
Justering af diæten til heste og ponyer der rides eller trænes afhænger af tiden der græsses. Reglen er at der skal justeres hvis der græsses mere end 2-3 timer på en god fold med rigeligt græs. Hvis hesten græsser 5 timer får den mere end 3,5 kg. tørstof. Du kan så nedjusterer dens foder med 3 kg hø og 1 kg. kraftfoder.


Kraftfoder med den rigtige sammensætning

Græs indeholder energi, protein, sukker og kun lidt struktur. Så vær ekstra opmærksom på den korrekte blanding når du vælger kraftfoder. Du skal ikke tilføre noget der allerede findes i græsset. Mest egnet er kraftfoder uden sukker med megen struktur, med et lavt energi- og og protein-indhold, som f.eks. Pavo Nature’s Best.