Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

28 juni 2021 Læsetid 1 minutter

Led

Et led består af en tap af to (eller flere) knogler . Enderne af knoglerne er formet så den passer præcist sammen som en kop og en skål. De knogler holdes med sener på plads. Under bevægelser er der store kræfter i leddene og skal de fungere korrekt er det vigtigt at leddene og vævet omkring dem er i perfekt stand.
For et velfungerende led kræves nok næringsstoffer. Det er også vigtigt, at din hest producere nok ledvæske til at skabe den fleksibilitet og beskyttelse af leddet.

Ledsygdomme
OC

OC ( Osteo Chondrose ) er en revne i knoglerne hos heste og føl. Knoglerne er dynamiske  og du kan tit se de første tegn i en ung alder. OC ses ofte ind i knæ, has og vertebra. OC kan der, bla. igennem korrekt fodring, gøres ved inden det udvikler sig til OCD. 

OCD
OCD ( osteochondritis dissecans ) er den alvorlige form af det endelige resultat af OC . OCD opstår, når løse stykker af knogler og / eller brusk i leddet ende med at gøre en enorm inflammation. Fremkomsten af OC og OCD kommer bla. fra genetik og for lidt bevægelse. Men foder spiller en stor rolle.  Fodring af føl begynder, når føllet er under udvikling i livmoderen. Forskning viser, at ernæring af drægtige hopper har en stor indflydelse på forekomsten af knoglen defekter hos føl senere i livet .

Hvad kan jeg gøre?
Når der er mangel på visse næringsstoffer øges risikoen for OC og OCD og her skal man allerede havde fokus på det hos ufødte føl, da dannelse allerede starter måneder inden foling. Derfor er det så vigtigt de sidste måneder af drægtigheden at starte med en afbalanceret , komplet ernæring til drægtige hopper. Derfor er Pavo Podo Lac udviklet. Dette foder giver føl i livmoderen de vigtige næringsstoffer, som påvirker sund knoglevækst på en god måde. 

Din hest har også senere, som sportshest, behov for tilstrækkelige mineraler. Mangel vil påføre slidtage og smerter for hesten. Læs om Pavos undersøgesler af magnesiummangel på sportsheste.