Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

1 juli 2021 Læsetid 0 minutter

Melasse i hestefoder, fordele og ulemper

Hvad er melasse?

Melasse ligner gylden sirup. Det er overskud fra sukkerproduktion fremstillet af sukkerroer eller sukkerrør. Melasse er meget brugt i hestefoder og har både fordele og ulemper.

Fordelen ved melasse

Melasse indeholder 50% sukker. Da heste har en sød tand, er foder med lidt melasse meget smagfuldt.

Sukkeret i melassen er en direkte energi kilde af såkaldt ”hurtige energi” til heste. Hvis du arbejder meget med din hest, er det nødvendigt at inkludere sukker i kraftfoderet, som en kilde til energi. Derfor er der ofte melasse i hestefoder.

Yderligere er melasse en god kilde af kalium. Kalium sørger for vandoptagelse af organerne, knogler og muskler.

Slutteligt, på grund af sirup konsistensen er melasse perfekt i produktionen af piller, samt til mikse i og holde sammen på müeslien.


Ulemperne ved melasse

Melasse er ikke egnet som energikilde til heste der har eller er i farezonen for forfangenhed. De sidste undersøgelser viser at for meget sukker i hesten foder ( stråfoder, især græs, men også i kraftfoderet) er synderne mht. til forfangenhed. Hvis din hest er i risikogruppen for forfangenhed skal du kigge efter kraftfoder uden sukker eller giv slet intet kraftfoder, men Pavo SummerFit dagligt så hesten dækkes ind med de vitaminer og mineraler den har behov for.

Hvis en hest får et sukkerrigt foder i kombination med kun lidt eller intet arbejde, er der en meget større chance for mælkesyre og azeturia.

Melasse i Pavo produkter er mellem 0% og 7%.

Hvis du kigger efter melassefri produkter så vælg Pavo Nature’s Best eller Pavo SportsFit, som er helt uden melasse.