Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

18 maart 2024 Læsetid 0 minutter

Hestens mund og tænder

Heste som pludselig taber sig meget hurtigt, eller deres pels pludselig bliver mat og strittende, kan havde problemer med fordøjelsen af foderet. Årsagen er ofte i munden (dårlig tænder, betændelse).

 
·         Besvær ved at tygge: hestens kindtænder bliver slidte pga. de malende bevægelser som hesten gør når den tygger sit foder. Uregelmæssige bevægelser kan føre til kroge. Disse skarpe kanter er grunden til at hesten får sår på tungen og på indersiden af kinden, derigennem har hesten smerter ved at tygge og tygger mindre godt.
·         Unormale tænder: nogle heste har en skæv kæbe, som underbid (at underkæben er længer end overkæben) eller overbid (hvor underkæben er kortere en overkæben). Der findes også heste med skæve tænder, som ofte kommer af for mange tænder (kindtænder; mælketænder, som bliver siddende). Pga. det kan hesten ikke maler foderet ordentligt, så det ikke kan blive fordøjet optimalt.

Grundlæggende for hesten er at den tygge og derved producere spyt. Hesten kan ikke, som vi producere dette uden noget at tygge i/på. I mavesækken produceres der konstant mavesyre, så derfor er det vigtigt at hesten også næsten konstant har mulighed for at producere spyt. Ellers er der et risko for mavesår.