Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

8 mei 2023 Læsetid 2 minutter

Pavo E’lyte ReHydrate: hvad er forskellen?

Pavo E’lyte og Pavo ReHydrate er begge tilskud til heste der sveder og/eller skal præstere meget.  De indeholder begge elektrolytter- saltet som heste mister når de sveder, men tilskuddene har en forskellige funktion. Artiklen sætter fokus på forskellene.

Hvad er elektrolytter?

Ligesom ved mennesker, så mister svedende heste kropsmineraler, som natrium, kalium, kalcium og magnesium.  Disse elementer tilsammen kaldes elektrolytter. Disse elektrolytter spiller en vigtig rolle i at holde surhedsgraden i blodet stabilt, sikre korrekt funktion af alle organer, inklusiv musklerne. For at sikre en optimal præstation af din hest, er det vitalt at erstatte tabte mineraler i god tid.

Vidste du at … en gennemsnitlig hest (våd under sadelunderlaget, en smule skum ved bringen og mellem benene) nemt mister 12-16 teskefulde salt?

Hvordan ved du om du skal erstatte salt?

Hvis du ikke erstatter salt tids nok, kan en mangle opstå. Du kan mærke din hest er mindre udholden: den vil være mere dvask og du skal arbejde mere for at få den til at gå fremad. Seriøse mangler kan resultere i dehydrering og kolik. Mærke du at din hest er mere dvask og kæmper mere med arbejdet? Det kan måske tænkes du skal tilsætte elektrolytter. Du kan tilsatte salt eller en saltslikkesten, men det er bedre at give din hest specielt udviklede elektrolytter som Pavo E'lyte eller Pavo ReHydrate.

Pavo E’lyte: elektrolytter for en optimal udholdenhed

Pavo E’lyte er et komplet elektrolyt-tilskud bestående af små velsmagende pellets. Det indeholder alle nødvendige kropsmineraler (elektrolytter) i den korrekte ration. Især balancen er ekstrem vigtig for at garantere den korrekte erstatning og indtag!

  • Anvendes til: heste og ponyer som sveder, velegnet til alle sports-discipliner.
  • Foderanbefaling: du kan give Pavo E’lyte før, under og efter arbejde. 100 gram pr dag til moderat arbejde. I tilfælde af hårdt arbejde, meget sved og/eller varmt vejr kan du øge til 200 gram dagligt (ponyer halv dosis). Tip: mix Pavo E’lyte med mash eller Pavo FibreBeet. Ved at blande det vil du hest definitivt spise det og samtidig få væske. Ideelt til under stævner! ’lyte med mash ellPavo FibreBeet. Ved at blande det vil du hest definitivt spise det og samtidig få væske. Ideelt til under stævner!

Pavo E’lyte er et komplet elektrolyt-mix til at erstatte salte under meget svedning.

Pavo ReHydrate: sports drik til hurtig restitution 

Pavo ReHydrate er en sports drik til konkurrenceheste! Den koncentrerede sports drik indeholder elektrolytter og druesukker; en kombination som sikre at din hest restituerer hurtigere efter hårdt arbejde. Præcis kombinationen af elektrolytter og en stærk koncentration af druesukker, gør dette produkt unikt. Pavo ReHydrate sikre ikke kun øjeblikkelig erstatning af elektrolytter, men også ekstra af energi. Ydermere vil Pavo ReHydrate stimulere tørsten naturligt, hvilket vil gøre din hest vil drikke mere og den naturlige væskebalance vil genoprettes.

  • Velegnet til: sport heste efter hårdt arbejde og betydeligt tab af elektrolytter pga. meget svedning. Også under transport og ved tegn på dehydrering. Pavo ReHydrate bruges ofte i distance, dressur og military.
  • Foderanbefaling: giv Pavo ReHydrate lige efter arbejdet, f.eks. en intens træning eller konkurrence. Du kan blande det i drikkevandet, blande det med foderet eller sprøjte det direkte i hestens mund.
  • Meget vigtigt: Sørg altid for at hasten altid har frisk, rent og koldt drikkevand til rådighed! Mængden af Pavo ReHydrate afhænger af dit foder og intensiteten af arbejde. For mere information så kig på foderanbefalingen af Pavo ReHydrate.

Pavo ReHydrate er en sports drik til heste der præsterer på højt niveau og skal gives efter hårdt arbejde for at støtte hurtigere restitution!

Kan Pavo E’lyte og Pavo ReHydrate kombineres?

Absolut! Hvis du arbejder hårdt med din hest, hvis du rider udholdenheds discipliner og/eller rejser meget med din hest, vil kombinationen af Pavo E’lyte og Pavo ReHydrate give en excellent støtte. Ved at give Pavo E’lyte før arbejde, støtter du maksimal udholdenhed og ved at give Pavo ReHydrate bagefter, vi det hurtigt genopbygge balancen af elektrolytter, væske og energi. Pavo ReHydrate kan blandes I drikkevandet, foder eller sprøjtes direkte i hestens mund.

Opsummering af forskellen mellem Pavo E’lyte og ReHydrate:

  • Pellets vs væske
  • Elektrolytter vs elektrolytter kombineret med druesukker
  • Gives før arbejde vs efter arbejde