Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Carina Fjordside Beblein
12 mei 2023 Læsetid 1 minutter

Hvad skal du vælge? Mysli eller pellets?

Hvad skal du vælge?

Pellets eller mysli?

Begge ting er velegnet til hestefoder, på hver deres måde. Men de ser væsentlig forskellige ud. Overraskende nok for en mysli og pellet kan godt minde om hinanden i forhold til næringsstoffer, men der kan være forskel på en række andre parametre.

Så hvorfor skal du vælge det ene frem for det andet? Begge er kraftfoder som dækker hestens næringsstof behov, medmindre andet fremgår af sækken.

Ved fremstilling af pellets bliver råvarerne knust og efterfølgende presset til en pellet. Det er vores erfaring at fx kræsne heste ofte er glad for denne løsning. Desuden kan det også være en god løsning, hvis man har en hest som sorterer meget i foderet, da det giver mindre mulighed for at sortere fx vitaminer og mineraler fra. Pellets er typisk også en billigere løsning, da der kan være flere kg på en palle og dermed er fragtprisen mindre. Derudover er det ofte pellets som kan gå i foderautomater, hvis du er udstyret med sådan en.

Mange vælger mysli, da det er det som det menneskelige øje synes ser lækkert ud. Men der er også andre grunde til at vælge en mysli. I en mysli forbliver råvaren ofte hel, selvom den bliver bearbejdet. At råvaren forbliver hel, har den fordel at der er mere struktur i foderet. Dette stimulerer hestens tygning og derved spytproduktion, hvilket er fordelagtigt for hestens fordøjelse. Derudover er der ofte også typisk flere forskellige råvarer i mysli, hvilket giver en god diversitet til bagtarmen.

Om det er pellets eller mysli som passer til din hest, kan kun du vurdere. Men vid at uanset, hvad du vælger, så er begge typer af foder lavet så de dækker din hests ernæringsmæssige behov. Så når du har valgt et foder og valget står mellem pellet- eller mysliversionen, så kan du overveje de ovenstående punkter i dit valg.