Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

1 juli 2021 Læsetid 3 minutter

Recepten på en glad og sund hest

Pavo DailyPlus

Nogle betragter udtrykket en ”lykkelig atlet”, som en kliche, men der kan gøres meget for at holde din hest tilfreds og sund. Trods alt så viser en tilfreds hest mindre stress og derfor præsterer den også bedre. Man får kun en god og glad sportshest ved gode rideegenskaber, godt management - og en vigtig del af godt management er fodring.Lex Wolffers og Irene van Laar deltager ofte i travløb. Sammenlignet med mange andre sportsheste er deres 3 heste flere timer på luftefold dagligt. Derudover får de hø af høj kvalitet 4 gange dagligt. Wolffers: ” Løbsheste som bære meget vægt bliver langsomme. Det siger sig selv og derfor vil vi ikke have overvægtige heste. De få timer vores heste er ude er ikke for at de skal gå og græsse, men mere for at holde dem glade og underholdt. Hver hest har sin egen paddock, men de gnubber hinanden over hegnet, græsset er kort og ikke gødet. Derfor kan de være meget ude og risikoen for skader er minimale.” ” Med hensyn til grovfoder vil jeg hellere fodre hø end græs, da vi ikke kan måle indholdet af græs så nøjagtigt som i hø.” siger Irene van Laar, partner til Wolffers. ” Da vores heste arbejder rimeligt hårdt får de meget kraftfoder i løbssæsonen. Vi giver omkring 3-5 kg af piller, müesli og korn pr. dag. For nylig begyndte vi at blande det nye produkt Pavo DailyPlus med alt vores foder og vi er virkelige begejstrede. Hestene bruger mere tid på deres måltid og de er vilde med det.” At fodre store mængder kraftfoder pr. gang er ikke godt. Hesten er slet ikke bygget til store mængder foder. Den tygger meget mindre på kraftfoder end hø.

 Foderekspert og medlem af Pavo GroomingTeam©, Vincent Hinnen: ” Sportsheste, uanset om de konkurrere i dressur, spring, løb eller andet, skal præsterer. Ofte er energien alene fra grovfoder ikke nok til at præstere. En trimmet atletisk hest er vigtig. Derfor holdes mange sportsheste på stald, også for at undgå skader, og får begrænset stråfoder og meget kraftfoder. Lex og Irene forsøger altid at gøre det bedste for deres heste og derfor spurgte vi dem om de ville teste vores nye produkt. "

Evolution

Tyggen er vigtigt for heste. Det er starten af fordøjelsesprocessen. Foderet males og samtidigt blandes det med spyt og efterfølgende sendes det videre som en tynd masse. Mennesker spiser normalt 3 gange om dagen. Hvis vi tænker på mad eller noget lækkert, begynder vi at producere spyt. Det betyder at mennesker kan producere spyt når vi ønsker det. På en hest fungere det anderledes. Heste producere kun spyt når de tygger. I naturen fungere det fint, hesten går rundt hele dagen og spiser lidt græs her og der. Nu til dags, bevæger hestene sig mindre, bruger mere tid på stald og bruger mindre tid på at finde føde. De spiser ikke konstant og foderet er distribueres nu kun 2-3 gange dagligt. Men heste er ikke bygget til den slags fodring. Mængden af spyt der produceres afhænger af antal gange hesten tygger. Hinnen: „ Hvis hesten æder 1 kg hø, bruger den relativt lang tid på det og producere 3-4 liter spyt i processen. 1 kg kraftfoder er spist op på 10-15 minutter og hesten producere kun 1 liter spyt….” Spyt er ikke kun nødvendig for fordøjelsesprocessen, men sikre også balance i syre-niveauet i mavesækken og forhindre problemer som mavesår og kolik.Man behøver ikke at bandlyse alt kraftfoder, men skal bare kende det og bruge det fornuftigt. Giv ikke mere end 1½ kg pr. måltid og fordel de daglige rationer i så mange små portioner som muligt. Ved Pavo realiserede vi at fibrene i kraftfoder ikke var tilstrækkelige. Og derfor udviklede vi Pavo DailyPlus. Et grovfoder blandet med lucerne, havrestængler og byghalm, som man blander 2 håndfulde af i hestens kraftfoder. Din hest skal tygge betydeligt længere på dette måltid. Vi har testet og bevist at heste skal tygge 2-3 gange mere ved dette måltid. De nyder det, da hesten ikke ved noget bedre end at spise. Mere spyt produceres, som stimulere fordøjelsen og derfor fordøjes råvarerne fra kraftfoderet meget bedre. DailyPlus indeholder et mix af højfibre materiale og mineralpiller. Det har et lavt energiniveau, indeholder lidt protein og derfor gør den ikke heste og ponyer fede eller giver mere temperament. Derfor kan man fodre den til både selskabsponyer eller rekreative heste uden nogle problemer. Mineralpillerne gør DailyPlus til et velbalanceret grovfoder. ”

Lucerne

For at stimulere tyggetiden, blander nogle kraftfoderet med lucerne. Hinnen: „ Lucerne er et godt produkt, men det har et højt indhold af protein og kalcium, men kun lidt fosfor og magnesium. Vi fraråder kraftigt folk at anvende lucerne til ungheste og føl, da det fuldstændigt bringer ubalance i deres system, Vi kompensere for det i DailyPlus med mineralpillerne. Det er dem der gør DailyPlus velegnet til alle racer, typer og heste og ponyer i alle aldre. ” Hvis du har sportsheste og heste i vedligehold i samme stald, kan fodring give meget uro, da nogle heste får meget lidt eller slet intet foder. Hvis du giver alle sammen Pavo DailyPlus, er alle heste næsten lige lang tid om at spise og du undgår misundelse og uro. For heste der allerede har konstateret mavesår eller er risiko for at udvikle et, kan produktet stærk anbefales. De tygger bedre og mere, stimulere spytproduktionen og forhindre for meget syre i mavesækken. Fibrene fremmer mobiliteten i tarmene, så heste der tendenser til kolik har ogsåen fordel af dette produkt.