Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

2 juli 2021 Læsetid 1 minutter

Case: Spørgsmål om vinterfodring

Spørgsmål til Pavo GroomingTeam:

Jeg har en 12-års vallak, som jeg i gennemsnit rider 5-6 gange om ugen. Jeg træner på LA-niveau og rider lejlighedsvis udenfor. Nu, hvor vinteren er på vej, kommer min hest mere i eller mindre kun i boks, og han vil ikke komme på fold. Så han er kun ude når han trænes. Nu er mit spørgsmål, om jeg kan gøre noget for at forbedre hans fodring eller skal det ændres?

Han får 2,5 kg Pavo EnergyControl og 3 skiver hø om dagen. Jeg vil gerne give roepiller eller mash. Hvad kan jeg gøre bedre, hvad er forskellen, og hvor ofte kan jeg give det?

Svar:

 Din hest kommer om vinteren ikke længere på fold, og du skriver at den får 3 skiver hø om dagen. Du skriver ikke om du har en hest eller pony, men du bør antage, at en pony / hest skal have omkring 1 - 1,5 kg af grovfoder pr. 100 kg legemsvægt. Så hvis du har en hest på 600 kg, som jeg beregner udfra, skal du tildele 6-9 kg hø. Grovfoder er det vigtigste for hesten, så vej det du giver, så du ved hvor meget din hest får.

Du vil gerne give både mash og roepiller.
Jeg foreslår, at du giver Pavo Slobber Mash. Pavo Slobber Mash er et afbalanceret hestefoder og heste finder det meget velsmagende. Jeg anbefaler du giver det mindst 3 gange om ugen, men det kan også gives hver dag. Pavo Slobber Mash indeholder et komplet spektrum af vitaminer og mineraler. Derudover er der tilsat hørfrø og hvedeklid. Det giver en smuk pels og god fordøjelse, ideel som noget ekstra om vinteren.

Gennemvædet roepiller kan udfodres i små mængder, men det er ikke fuldt koncentrere og indeholder mineraler i et ugunstigt forhold til heste. Fibrene heri er gode til at fremme tarmmotorik og til heste meget på stald er det absolut en fordel at bruge disse, som en del af daglig foderplan. Tips: Roepiller kan, hvis de ikke er gennemblødt blokere tarmene. Roepiller, der opbevares i stalden udgør altid en stor risiko, hvis din hest slipper ud af boksen og spiser roepiller, får den en meget svær kolik, da disse ekspandere i tarmene. Så opbevar det et sted hvor hesten ikke kan komme til det og undlad at stille det foran boksdøren eller andet. Dette gælder for så vidt også alt andet foder.    


 Hvad der også stærkt anbefales til den daglige ration om vinteren er Pavo DailyPlus. Dette balancerede grovfoder er designet til at blande med dit normale kraftfoder. Din hest tygger mere og producerer mere spyt. Og mere spyt bidrager til at neutralisere den konstante produktion af mavesyre. Ved at give Pavo DailyPlus forlænger du ædetiden og dermed aktiveres hesten, har længere tyggetid og dermed øge du dens velfærd.

Daglig foderplan til hest 600 kg, moderat arbejde 5-6 gange om ugen, dressur:

  • 7,5 kg hø (gerne mere)
  • 2 kg Pavo EnergyControl
  • 0,5 kg Pavo DailyPlus (pr. måltid)
  • 0,2 kg roepiller (i tørform)  
  • 0,7 kg Pavo Slobber Mash (i tørform, 3-4 gange pr. uge)

TIPS: Husk dagen inden og på fridage at nedjustere kraftfoderet.