Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

1 juli 2021 Læsetid 1 minutter

Vær opmærksom på vandet i kulden

Du skal være ekstra opmærksom på hestens vand i det kolde vejr. Især når det  i en lang periode har været meget koldt, som nu her. Frosne vandkopper og glatte marker, gør at du skal være mere opmærksom på din hests pleje og behov.


Mange heste er tvunget til at stå på mere stald. Men vidste du at heste sagtens kan være ude i sneen? Sne gør jorden blød. Hestene er meget påpasselige og isklumperne falder som regel af hovene efter et par skridt. Hold øje med dem de første gange de kommer på fold, da de kan være meget friske efter nogle dage på stald.


Hvis hesten er tvunget til at stå meget på stald skal du huske at reducere kraftfoder mængden. Hvis du går under anbefalede mængder kan der for at dække hestens behov for vitaminer, mineraler og sporeelementer suppleres med Pavo VitalComplete eller Pavo SummerFit. For at minimere kedsomheden i stalden kan der med fordel gives mere grovfoder end normalt.

TIPS: Pavo DailyPlus giver mere tyggetid og minimere kedsomheden, så den kan med fordel blande i hestens kraftfoder for at forlænge måltidet.

Men husk på at, når din hest indtager mere tørstof, har den brug for mere vand. Får din hest en masse hø og for lidt vand, er der en større risiko for kolik.


Hver meget opmærksom på din hest's vandforsyninger, da vand spiller en vigtig rolle i regulering af kropstemperaturen. Vand er ikke kun vigtig til nedkøling om sommeren, men der er også brug for vand til at frigøre energi nok til at holde kroppen varm.
 Hvis du ikke har fået isoleret vandrør for at beskytte vandet, fryser alt til. Så er der ikke andet at gøre end at fylde spande eller tønder, til hesten. Hvis det er muligt skal vand-temperaturen helst være omkring de10 grader. Varmere vand stimulere hesten til at drikke og ingen har lyst til, i dette kolde vejr, at drikke vand på omkring 0º.

Du kan også forkæle din hest med varmt Pavo Slobber Mash, 1 til 3 gange i ugen og evt. blande mere vand i end normalt.


Ved frost har mange tendens til at pakke deres heste ind og alle døre og vinduer skal lukkes tæt. Det er ikke altid klogt. Der skal meget til før en hest fryser og frisk luft er meget vigtigt. Utilstrækkelig ventilation er meget usundt. Efterlad helst en dør eller et vindue åben, uden det trækker. Heste kan klare sig i meget lave temperatur, men ikke med vind og træk.