Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Pavo produkter fri for GMO-råvarer

Fra og med 1-1-2020 producerer Pavo 98 % af alle produkter uden GMO-råvarer. Det gælder for alle vores produkter müsli-, pillefoder samt supplementer. Vi er meget stolte over, at vi har kunnet tage dette skridt og fortæller gerne mere om det.

Hvad er GMO egentlig?

GMO står for Genetically Modified Organism – i Danmark kaldes det også genetisk modificeret organisme. Det betyder, at organismernes DNA bevidst er tilpasset af mennesket, så virkningen ændres. For eksempel for at sørge for at en råvare bedre tåler tørke, er resistent over for sygdomme eller forbliver længere holdbar. I Europa er en række GMO-råvarer tilladt, så som soja, roe og majs. Læs mere her om genetisk modificering.

GMO-råvarer i hestefoder

De fleste hesteholdere er tæt på naturen og ser helst, at der ikke er GMO-råvarer i deres hestefoder. Ud fra biodiversiteten afviser de manual ændring af DNA, og desuden er der kun ringe kendskab til (sundheds)følgerne af genetisk modificering af organismer. Hos Pavo har vi også respekt for hvad naturen giver os, og bruger derfor fra starten af 2020 kun ikke-genetisk modificeret soja og majs i vores produkter. De eneste tre undtagelser til dette er Pavo Ease&Excel, Pavo DailyFit og Pavo FibreBeet. Vi leder stadig efter en løsning til disse produkter, så de også hurtigt kan følge.

GMO-fri vs. NON GMO-råvarer
For at kunne hævde at et produkt er GMO-fri, skal den komplette proces fra høst af råvare, opbevaring, bearbejdning og transport opfylde meget strenge krav, som er pålagt af EU. Først derefter får man som virksomhed et helt specifikt certifikat: et VLOG-certifikat. Det er ikke så enkelt at få et sådant certifikat, og det kræver meget tid og mange tilpasninger. Pavo, og da især vores moderselskab ForFarmers, har allerede fået disse certifikater for adskillige af vores produktionssteder, men endnu ikke for alle sammen. Og til trods for at vi har truffet forskellige forholdsregler for at begrænse kontakt med eventuelle GMO-råvarer til absolut minimum, kan vi af denne grund ikke hindre det 100 %. I tilknytning til denne mulige ‘forurening’ eller overførsel, betyder det, at vi godt nok producerer uden GMO-råvarer, men ikke må hævde at være GMO-fri (ikke VLOG-certificeret). 

Hvor forsvarligt indkøber Pavo sine råvarer?
Pavo er medlem af Nevedi, det står for “De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie”(Hollandsk Forening For dyrefoderindustri). I Holland bruger Nevedi 100 % bæredygtig soja, ifølge retningslinjer fra FEFAC (Fefac soy sourcing guidelines).