Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Carina Fjordside Beblein
24 juli 2023 Læsetid 2 minutter

Tørre hove

Har din hest tørre hove?

Det varme sommervejr kan være en udfordring for hestens hove!

Varmen betyder at jorden mister sin fugtighed og der fratager hovens mulighed for at optage fugtighed fra jorden. Derudover kan den tørre, sandede, stenede jord også få hovene til at knække og udvikle revner.

Hestens hove er skabt til at bære og er fundamentet for en velfungerende hest. Hvis hoven er i ubalance eller beskadiget, har det en indvirkning på hele hestens bevægeapparat. Bevægelse er også essentielt for at hovene fungerer optimalt, da bevægelse er med til at sørger for en god blodcirkulation.

Her er Pavos tips til hvordan du bedst forbygger tørre hove:

1. Få hovene kontrolleret regelmæssigt af en beslagsmed.

Uanset om der anvendes hestesko eller ej, er regelmæssig hovpleje vigtig. Så snart hovene bliver for lange eller form, kan det bl.a. påvirke benstilling. Dette kan især være en udfordring i forhold til sener og led.

2. Rens hovene dagligt

Ved at rense hovene dagligt, holdes de ikke kun rene, men der kontrolleres også for uregelmæssigheder eller små sten. Det er vigtigt ikke at lægge for meget pres på hovens stråle for ikke at beskadige den.

3. Sørg for, at stalden er ren og tør

Et snavset og fugtigt gulv i stalden øger risikoen for bl.a. sur stråle. Derfor skal stalden muges ud dagligt, og sørg for, at strøelsen er ren.

4. Hovene skal absorbere tilstrækkelig fugt.

Vand er grundlæggende nødvendigt for hovene! Hvis din hest står på en græsmark, vil fugten fra græsset ofte være tilstrækkeligt. Hvis dette ikke er muligt eller er det meget varmt, er det fornuftigt at vande hovene regelmæssigt, f.eks. efter ridning.

Brug vand til at fugte tørre klove – Her er et par eksempler på hvordan du kan ”vande” hestens hove:

Giv hesten et fodbad. Fyld fire spande med vand og sætte en hov i hver spand. Lad gerne hesten stå sådan i ca. 15 minutter. Denne metode bruger meget mindre vand end at sprøjte din hest med vand i 15 minutter. Hvis ikke din hest bryder sig om denne metode, så kan det være at metoderne nedenfor passer bedre til jer.

5. Sørge for tilstrækkelig motion

Motion stimulerer blodcirkulationssystem. Denne stimulering af blodcirkulationen er nødvendig for transporten af næringsstoffer for at holde hoven sund, elastisk og i optimal stand.

 

Pavos foderanbefalinger til udfordret hove

Dårlige hove kan skyldes mangel på eller et øget behov for visse mineraler og vitaminer eller en ubalance. For at forebygge og støtte kan det være nyttigt at afbalancere mineral- og vitaminbalancen med et særligt tilskudsfoder.

Biotin til stærke hove

Det vandopløselige biotin hører til familien af B-vitaminer (vitamin B7) og er vigtigt for hestens hove, pels og hud.  Vitaminet optages gennem daglig fodring. Især i frisk græs og hø, afhængigt af kvaliteten, er der nok biotin. Gulerødder er også en god kilde til biotin. Hvis den daglige tilførsel af biotin ikke er tilstrækkelig, anbefales det, at der gives supplerende foder med biotin som støttefoder.

I kombination med zink og andre næringsstoffer som kobber og essentielle aminosyrer har biotin en positiv effekt på en sund hovvækst. Med regelmæssig fodring tager det dog 4 til 6 måneder, før en forbedring af hornkvaliteten bliver synlig.

Pavo BiotinForte er velegnet til at støtte dannelsen af nyt hovhorn. Dette vil forbedre hovhornet væsentligt indefra og udad. Hovene bliver mere elastiske. Pavo BiotinForte indeholder en høj koncentration af biotin samt elementære byggesten som aminosyrer, kobber, zink og svovl. Det er et tilskud af høj kvalitet til hovpleje.

Les mer om:

biotin +hove +