Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

30 juni 2021 Læsetid 2 minutter

Mindre eller intet kraftfoder?

Har du justeret foderplanen efter din hests nuværende situation?

Mange hesteejere har pt. nedsat eller ændret aktiviteterne med deres heste. Det kan være pga. begrænset adgang til ridehus, fordi man afventer stævnesæsonen, pga.  skader eller lignende.

Uanset grunden skal foderplanen tilpasses. Overfodring kan give overvægt, nyreslag og andre problemer, så derfor er det altid godt at opdatere foderet efter de reelle behov. Samtidig kan man med fordel aktivere hesten med mere stråfoder, hvis den f.eks. står mere i boks end normalt.  Her kommer lidt forslag til, hvad du kan gøre, hvis det er tilfældet.

Halvér eller fjern kraftfoderet, men husk samtidig at tilføre et vitamin/mineral tilskud

Hvorfor bruge et tilskudsfoder?

  • For at tildele hesten alle de essentielle vitaminer og mineraler for generel sundhed
  • Indeholder ikke energi, så er derfor velegnet til heste/ ponyer, der får lidt eller intet kraftfoder

Giv et par kilo stråfoder mere

  • Hvis det er en nøjsom hest, giver det god mening at finde stråfoder med minde energi, da man så kan give mere, og dermed mere tyggetid/aktivering
  • Normalt anbefaler man 1,5% af hestens vægt i stråfoder (tørstof) - det vil til en 600 kg hest betyde 11 kg hø eller wrap
  • Hvis det er muligt, så brug hø eller wrap med lavere energiværdier end 0,55 EWpa (energiværdi hest) - det betyder, at du kan give mere, uden din hest bliver for tyk

 

Brug produkter såsom roeflager/piller

De let fordøjelige fibre har mange fordele. De holder tarmene i gang, bidrager til en sund tarmflora og er et godt supplement til enhver ration.

 

Sportshesten

Har du en sportshest, der skulle have gået stævner på nuværende tidspunkt, og som måske var trænet og fodret til at peake nu? Hvad gør du så? De fleste vil holde hesten i gang, men måske på et lidt lavere træningsniveau, da ingen rigtig ved, hvornår stævnsæsonen starter igen. Det betyder også lidt mindre foder eller måske skift til andet foder. Vi foreslår følgende:

  • Reducér eller fjern kraftfoderet og supplér op med tilskudsfoder
  • Hvis man reducerer kraftfoderet, men stadig træner hesten moderat, kan man med fordel give et tilskud af E-vitamin og selen for at få antioxidanter, som hjælper med at neutralisere affaldsprodukter i hestens muskler
  • Husk også, at ved mindre kraftfoder skal hesten muligvis have et tilskud af aminosyrer, som er protein-kilder, der fungerer som byggesten for musklerne

Maveproblemer?

Vi ser lige nu en del heste, som har diarre, løs mave og har svært ved at holde huld osv. Det skyldes i mange tilfælde, at de kører på det sidste stråfoder, som typisk er de sene slæt. Typisk er der her en lavere fordøjelighed i fibrene og mere væske, da det ikke var så varmt, da man producerede de sene slæt. Her kan man give tilskud, der forbedrer tarmfloraen og binder væsken, samt produkter med højt fiberindhold.

Pavo anbefaler:
 

Pavo Vital er et komplet tilskudsprodukt, der dækker hesten ind med essentielle vitaminer, mineraler og sporelementer ved en meget lav daglig tildeling.

Pavo SpeediBeet indeholder roeflager, som er garanteret et sukkerindhold på under 5%. Desuden kan de laves på kun 10 min. i vand.

Pavo FibreBeet indeholder ogsåPavo SpeediBeet, men også lucerne og soja skaller. Det giver udover de fantastiske egenskaber fra roeflagerne også en god støtte til huld og muskulatur.

Pavo Eplus inderholder naturligt E-vitamin og flere andre antioxidanter (Pavo CellProtect) og organisk bundet selen.

Pavo MuscleBuild indeholder protein til at hjælpe med muskel-opbygning og -pleje.

Pavo GutHealth har en kombinationen af sunde naturlige ingredienser, som vil hjælpe din hest med at få en stabil population af bakterier i tarmene og dermed en sund fordøjelse.