Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

30 juni 2021 Læsetid 1 minutter

Pavo's energy level skema

"Vælg nemt den korrekte mængde energi til din sportshest"

 

Alt efter hvor intensivt hesten trænes er det afgørende for hvor meget energi hesten behøver.

Pavo's nye energy level skema er specielt udviklet til dig som en hjælp til at finde det korrekte foder, med den rigtige mængde energi.

Veerle Vandendriessche, dyrlæge og nutritionist ved Pavo, udtaler;

 


" Svaret på hvilket foder der er bedst at anvende, er forskelligt fra hest til hest. Hver hest er unik og har dermed også unikke fodringsbehov. Naturligvis slår vi fast endnu en gang at rationen af grovfoder er super vigtig. 70 til 100% af hestens daglige foder består af hø, wrap eller græs. Det gælder også - i store træk- for sportsheste: Fibre fra grovfoder er den bedste type af energi. Svaret på hvilket foder der er bedst at anvende, er forskelligt fra hest til hest. Hver hest er unik og har dermed også unikke fodringsbehov.

Men jo mere (top)sport man bruger sin hest til, er grovfoderet ikke tilstrækkeligt, og det er nødvendigt at tilsætte ekstra proteiner og energi, så hesten  får energi nok til at præsterer hver dag, samt opbygge og pleje sine muskler. Energi- og protein-behovet skal naturligvis afstemmes, men hestens behov. Får den  for lidt energi kan den ikke præstere  og får den for meget  bliver den for varm eller for tyk."

 

Energimatch

"For at nemt kunne finde det rigtige energimatch i vores kraftfoder til din hest, har vi inddelt (og opdateret) Pavo sports-sortimentet i 3  forskellige  energi-levels:  lav,  medium og hø j. Energi -niveauerne er baseret på retningslinjerne i NRC- og CVB -normerne, som bruges i hestesport.

Hestens energibehov afhænger af hvor meget og intensivt den arbejder, kvaliteten af grovfoderet, vægten og alder. Med træning regnes også longering og skridtmaskiner."

Retningslinjer energy levels

  • Energy level low: mindst træning 3-4 dage om ugen mellem 30-60 minutter pr. dag med 48% skridt, 48% trav og 4% galop
  • Energy level medium: mindst træning 4-5 dage om ugen 30-60 minutter pr dag med 23% skridt, 57% trav og 20% galop og/ el. springning
  • Energy level high: mindst træning 5-6 dage om ugen 30-60 minutter pr dag med 23% skridt, 39% trav og 38% eller mere galop og/ el. springning

 

 

Beregn dit gennemsnitlige daglige arbejde:

Step 1: Skriv i 1 uge op hvor mange minutter du skridter, traver og galopere/ springer.

Step 2: Del derefter dette tal med antal dage. Det er dit gennemsnitlige daglige arbejde.

Step 3: Vælg nu det energi level der passer til dette.

 Hvilket produkt passer til hvilken energi?

Energy level low: Pavo Condition eller Pavo Nature's Best

Energy level medium: Pavo AllSports eller Pavo SportsFit

Energy level high: Pavo Performance eller Pavo Ease & Excel

Toppings: Pavo TopSport eller Pavo Triple P.