Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Carina Fjordside Beblein
8 maart 2023 Læsetid 2 minutter

6 tips til at hjælpe din hest under pelsskiftet

6 tips til at hjælpe din hest under pelsskiftet

Pelsskifte kan være noget der deler vandene. For nogle heste går det meget let, men der er også heste som har problemer ved fældning. Vidste du, at fældning kræver en masse energi for din hest? Med disse tips omkring fodring og pleje, kan du hjælpe din hest med hurtigere at komme af med vinterpelsen!

Hvornår fælder heste?

Din hest skifter pels to gange om året: om foråret til en sommerpels og om efteråret til en vinterpels. Fældningen påvirkes ikke af temperaturen, men antal af dagens lyse timer. Efterhånden som dagende nærmer sig foråret, producere hypofysen hormoner som gør at din hest taber sin vinterpels. Fældningen kan nogle gange være problematisk.

Hvordan hjælper du hesten til at fælde?

Der er flere faktorer som har indflydelse på din hests fældning. En af de ting der spiller ind er fx en god blodforsyning til huden. En god blodtilførsel kan du understøtte både inde- og udefra. Det er vigtigt at din hest for det rigtige foder, så den har de næringsstoffer som den har brug for.

Det vigtigste er til strækkeligt med grovfoder og at det er af god kvalitet. Derudover skal din hest have et foder som er tilpasset dens behov. Alle fodermidler har direkte eller indirekte effekt på pelsen, men fedt, mineraler og især B-vitaminer har en klar synlig effekt.

Her har du nogle tips til at give din hest en hjælpende hånd under fældningsperioden.

1. Strigl din hest

En grundig strigling giver ikke kun din hest dejlig massage, men hjælper også med fældningen. Det sørger for en god blodtilførsel til huden, hvilket også hjælper pelsskiftet. Din hest klør sig måske under fældningen, og vil derfor værdsætte en god gang strigling. En gummistrigle er god at bruge, men hvis din hest fælder rigtig meget, bliver den hurtigt fyldt op. Der er specielle “fælde strigler” og handskestrigler som gør det endnu lettere at fjerne løse hår.

2. God motion

Motion er en vigtig faktor for fældningen. Det forbedrer blodcirkulationen. Sørg for at give din hest motion enten gennem ride- eller gåture.

3. Masser af dagslys

Eftersom dagslys er afgørende I fældningsprocessen, hjælper det at udsætte din hest for så meget dagslys som muligt. Så luk din hest ud på fold og tag den med ud på en ride- eller gåtur. Det er også god motion!

4. Vitaminboost

Pelsskiftet koster meget energi og kan sommetider være vanskeligt. Det kan være fordi at din hest ikke producerer nok B-vitaminer selv. Derfor kan du give din hest et ekstra vitamin boost, eksempelvis Pavo MultiVit15. Pavo MultiVit15 sikre at din hest har de ekstra vitaminer som din hest har brug for til at understøtte en problemfri fældning og fin blank pels efterfølgende. Har din hest brug for lidt ekstra? Så kan du vælge Pavo HealthBoost!

5. Ekstra måltid

Du kan give din hest lidt ekstra forkælelse under fældningsperioden ved at give den et måltid mash. Pavo SlobberMash indeholder et højt indhold af hørfrø. Hørfrø har ikke direkte indflydelse på fældningen, men er godt til at give en flot og blank pels. Derudover er mash god til at kamuflere tilskud i.

6. Olie for ekstra glans

Ligesom hjælp til fældning, kunne din hests pels måske bruge lidt ekstra glans? For at give den det kan du tilføje olie til foderet. Eksempelvis kan du vælge Pavo LinseedOil eller vælge den unikke Pavo OmegaFit olie hvis du ønsker at booste hestens sundhed på alle parametre. Olien er en omega 3-6-9 olie som indeholder et højt indhold af let tilgængelige omega 3 fedtsyrer. De er vigtige for alle processer i kroppen, udover hud, pels og immunforsvar understøtter olien luftveje, musklerne, sener og led