Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

30 juni 2021 Læsetid 2 minutter

Den bedste start for en sund hest

Forebyg hvad ikke kan kureres! Udvikling af sunde knogler og led er essentielt for hestens sundhed og senere præstation. Seriøse avlere kender det alt for godt.

 

For at avle en sund hest, spiller foder en essentiel rolle fra de sidste 3 måneder af drægtigheden og frem til hestens 3 år. Pavo har altid udført en masse undersøgelser for at konstant fremme det ideelle avlsfoder for stutterier og hingstestationer. Og det unikke Pavo Podo® koncept er blevet udviklet netop udfra fra alle de undersøgelser og erfaringer.  Fire produkter der i kombination og succesfuldt støtter det voksende føl med alle essentielle næringsstoffer præcist under den vigtige periode hvor knoglerne og led udvikles.

Hemmeligheden bag Pavo Podo®

Pavo Podo® indeholder en unik sammensætning af mineraler og sporelementer. Hemmeligheden er ikke bare den rigtige mængde, men også den korrekte sammensætning af kalcium, fosfor, magnesium, kobber og zink.  Desuden er de substanser tilført i organisk bundet form, hvilket giver en optimal optagelse i hestens krop og dermed maksimal effekt. Og med succes!  Sammensætningen af Podo® er baseret på videnskabelige undersøgelser på varmblodsføl og testet i praksis på flere stutterier. De har vist at Podo® forbedre knoglekvaliteten på føl med over 40% i forhold til føl der ikke fodres med foder fra Pavo. Alle Pavo’s avlsprodukter indeholder denne sammensætning af disse testede mineraler.

Det starter med hoppen

Det hele starter med det foder der gives til hoppen før foling. Hoppens mælk indeholder ikke nok kobber og zink til føllet, på trods af at det er vigtigt til bla. god udvikling af knogler, organer, pels og fordøjelsesprocessen. Derfor er det ekstremt vigtigt at tilføre ekstra, under de sidste måneder af drægtigheden. Ved at øge mængden af kobber i hoppens foder, giver vi det ufødte føl muligheden for at den kan lagre en reserve i dens lever via navlestrengen. Under de første 3 måneder af føllet levetid frigives denne reserve gradvist og føllet kan bruge det til en forsat sund udvikling. Foderet til avlshoppen Pavo Podo®Lac indeholder alle vigtige næringsstoffer til det ufødte føl og skal fodres fra de sidste 3 måneder af drægtigheden og indtil endt diegivning.

Få uger efter føllet er født

 Efter et par uger vil føllet stille og roligt småspise lidt kraftfoder. Men behovet for det nyfødte føl og hoppen bliver mere anderledes med tiden og derfor er det bedst at give dem specielt foder der lavet til at tilfredsstille deres egne behov.  Hoppen har et ekstremt stort behov for energi. Men hvis vi giver føllet for meget energi, vil den vokse for hurtigt, og til den for hurtige vækst ikke kunne lagre nok vigtige knoglemineraler i tide, hvilket kan føre til ben- og knogleproblemer. Fodring af masser af stivelse (korn) skal derfor også undgås på grund af den store mængde tilgængelige energi det indeholder.  

Efter føllet er født startes så tidligt som muligt med Pavo Podo®Care. Det er et tilskud af primært mineraler til en sund knoglevækst hos føl. Start med en lille mængde og fyld roligt på op til 200 gram dagligt. Vil føllet ikke spise pellets i starten? Så kan du med fordel bruge Pavo Podo®Care Liquid; denne flydende mineral-pasta kan du nemt give direkte i føllets mund med de medfølgende sprøjter.  Når føllet er ældre og alt efter om den går på græs og/eller får rigeligt mælk fra hoppen, kan du begynde at give Pavo Podo®Start og langsomt øge op til 1 kg dagligt. Og derefter stoppe med at give Pavo Podo®Care.

Giver du mindre end vi anbefaler? Så kan du med fordel supplere op med Pavo Podo®Care, for at sikre dit føl eller plag får nok af alle de vigtige mineraler.

1-og 2-års ungheste

 Efter fravænning kan du begynde at give føllet Pavo Podo©Grow: en pellet specielt udviklet til plage og ungheste op til 3 år alderen. Det sidste trin i Podo-serien dækker behovet hos plage og ungheste i vækst, i perioden indtil vækstlinjerne i benene er lukkede ( Fig. 1 illustrere hvornår vækstlinjerne i benene lukkes). Hvis, du giver mindre end anbefalede dosering af Pavo Podo©Grow, fordi din hest er mere nøjsom eller de her adgang til masser af stråfoder,  kan der suppleres op med Pavo Podo®Care.

 

 Source: Guillaume Counotte PhD, Gerrit Kampman DVM, Vincent Hinnen Ir (2014). Feeding Magnesium Supplement to Foals

Reduces Osteochondrosis Prevalence. Journal of Equine Veterinary Science, 2014, 1-7.