Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Morten Dueholm Larsen
11 april 2024 Læsetid 2 minutter

Den bedste start for en sund hest

Giv hesten det bedst mulige udgangspunkt! Udvikling af sunde knogler og led er essentielt for hestens sundhed og senere præstation.

For at avle en sund hest, spiller foder en essentiel rolle allerede fra hoppen bliver drægtig. Pavo har altid udført en masse undersøgelser for at konstant fremme det ideelle avlsfoder for stutterier og hingstestationer. Og det unikke Pavo Podo®koncept er blevet udviklet netop udfra fra alle de undersøgelser og erfaringer.  En serie af produkter der succesfuldt understøtter det voksende føl med alle essentielle næringsstoffer præcist i en vigtige periode, hvor bl.a. knoglerne og led udvikles.

Hemmeligheden bag Pavo Podo®

Pavo Podo® indeholder en unik sammensætning af mineraler og sporelementer. Hemmeligheden er ikke bare den rigtige mængde, men også det korrekte forhold mellem kalcium, fosfor, magnesium, kobber og zink.  Desuden er de tilført i organisk bundet form, hvilket giver en optimal optagelse i hestens krop og dermed maksimal effekt. Og med succes!  Sammensætningen af Podo® er baseret på videnskabelige undersøgelser på varmblodsføl og testet i praksis på flere stutterier. De har vist at Podo® forbedrer knoglekvaliteten på føl med over 40% i forhold til føl der ikke fodres med foder fra Pavo. Alle Pavo’s avlsprodukter indeholder denne sammensætning af disse testede mineraler.

Det starter med hoppen

Det hele starter med det foder der gives til hoppen før foling. Hoppens mælk indeholder ikke nok kobber og zink til føllet, på trods af at det er vigtigt til bla. god udvikling af knogler, organer, pels og fordøjelsesprocessen. Derfor er det ekstremt vigtigt at tilføre ekstra, under de sidste måneder af drægtigheden. Ved at øge mængden af kobber i hoppens foder, giver vi det ufødte føl muligheden for at den kan lagre en reserve i dens lever via navlestrengen. Under de første 3 måneder af føllet levetid frigives denne reserve gradvist og føllet kan bruge det til en forsat sund udvikling. Foderet til avlshoppen Pavo Podo®Lac indeholder alle vigtige næringsstoffer til det ufødte føl og skal fodres fra senest de sidste 3 måneder af drægtigheden og indtil endt laktation.

Få uger efter føllet er født

Føllet vil ofte hurtigt begynde at vise interesse for hoppens kraftfoder. Men behovet hos det nyfødte føl og hoppen bliver mere anderledes med tiden. Derfor anbefaler vi at give dem lavet specifikt til enten føllet eller hoppen.  Et eksempel er at  i laktationsperioden har hoppen et ekstremt stort behov for energi. Men hvis vi giver føllet for meget energi, vil den vokse for hurtigt.  

Efter føllet er født startes så tidligt som muligt med Pavo Podo®Care. Det er et tilskud af primært mineraler til en sund knoglevækst hos føl. Start med en lille mængde og fyld roligt på op til 200 gram dagligt.  Når føllet er ældre og alt efter om den går på græs og/eller får rigeligt mælk fra hoppen, kan du begynde at give Pavo Podo®Start og langsomt øge op til 1 kg dagligt. Og derefter stoppe med at give Pavo Podo®Care.

Du kan også give Pavo Podo®Junior. Denne kan udfodres fra 4 uger og frem til 3 år.

Giver du mindre end vi anbefaler? Så kan du med fordel supplere op med Pavo Podo®Care, for at sikre dit føl eller plag får nok af alle de vigtige mineraler.

1-og 2-års ungheste

 Efter fravænning kan du begynde at give føllet Pavo Podo®Grow: en pellet specielt udviklet til plage og ungheste op til 3 år alderen. Det sidste trin i Podo-serien dækker behovet hos plage og ungheste i vækst, i perioden indtil vækstlinjerne i benene er lukkede ( Fig. 1 illustrere hvornår vækstlinjerne i benene lukkes). Hvis, du giver mindre end anbefalede dosering af Pavo Podo©Grow, fordi din hest er mere nøjsom eller de her adgang til masser af stråfoder,  kan der suppleres op med Pavo Podo®Care.

 

Kilde: Guillaume Counotte PhD, Gerrit Kampman DVM, Vincent Hinnen Ir (2014). Feeding Magnesium Supplement to Foals

Reduces Osteochondrosis Prevalence. Journal of Equine Veterinary Science, 2014, 1-7.

Les mer om:

drægtig hoppe +Fodring +føl +hoppens mælk +