Sikker betaling med Dankort

Hestefoder, Tilskudsprodukter & BigBoxen

Hele sortimentet på lager

Islandske heste og nøjsomme typer

Sæt kryds i kalenderen!

Verdensmesterskaberne for Islandske heste

I år finder verdensmesterskabet for islandske heste sted i Holland. Fra den 8. til den 13. august 2023 vil alt dreje sig om de smukke, robuste heste med bølgende maner i Oirschot.

Vi hos Pavo er stolte partnere af dette verdensmesterskab og vil også være til stede. Så "Sæt kryds i kalenderen" og kom med!

Produkt evaluering

"Jeg har haft æren at være en del af testpanelet for Pavos nye sportsmysli specielt til islandske heste. Mine heste tog godt imod foderet, og jeg er meget tilfreds."

PavoTipAndreas Trappe

Godt at vide

Islandske heste og fodring

Islandske heste behov for en koncentreret tildeling af vitaminer, mineraler og sporstoffer. Den tykke pels og lange man har ofte brug for en ekstra portion næringsstoffer som fx biotin for at få håret til at skinne. Derudover er behovet for sporstoffer som zink, kobber og selen også ofte større hos Islandske heste sammenlignet med fx en varmblodshest. Disse næringsstoffer skal indtages i tilstrækkelige mængder med det daglige foder.

Island, eventyrenes land?

En Islandske hest har brug for tang.

Nej, det er rigtigt, at tang indeholder en lang række vitaminer og mineraler. Blandt dem er jod, jern og calcium. Det indeholder også B12-vitamin, D-vitamin, E-vitamin samt magnesium, kobber, selen, zink og omega-3-fedtsyrer. Men fordi samspillet og optagelsen af de forskellige næringsstoffer er kompleks så kan det være en udfordring at tildele tang som enkelt tilskud. Der er risiko for ubevidst at forårsage en ubalance hos din hest. Selvom tang indeholder en række gavnlige ingredienser, er det derfor vigtigere at have en afbalanceret foderration end at give tilskud af tang.

Pavo uddyber

Islandske heste får ikke nok svovl

Det er ikke sandt. Svovlmangel er meget sjælden hos heste og er derfor endnu ikke blevet beskrevet fyldestgørende. Undersøgelser viser dog, at hestens svovlbehov dækkes af en tilstrækkelig forsyning af protein af høj kvalitet (kilde: Equine applied and clinical nutrition). For at opfylde din islandske hests svovlbehov er det derfor vigtigt at vælge et foder, der indeholder en proteinkilde af høj kvalitet. Foderet skal helst indeholde flere proteinkilder. Dette foder vil i tilstrækkelig grad dække din islandske hests svovlbehov. Så er det ikke længere nødvendigt at tilsætte ekstra svovl. Igen er det vigtigt at give din islandske hest en afbalanceret foderration.

Eller hvordan er det nu?

Sukker og stivelse er farligt for Islandske heste

Det er ikke helt sandt. Islandske heste kan godt tåle sukker og stivelse. Men spørgsmålet er: Hvor meget har de egentlig brug for? Alle heste har brug for en tilpasset mængde sukker. Det omdannes til glukose i kroppen. Glukose er en vigtig energikilde, især for musklerne og hjernen. Men det er rigtigt, at din islandske hest kun har brug for en lille mængde sukker og stivelse i sit foder. Hvor meget sukker og stivelse, din hest har brug for i sit foder, afhænger af, hvor meget sukker den optager gennem grovfoderet, og hvor aktivt den bliver motioneret. 

Islandske heste & nøjsomme heste

Grovfoderets betydning

Islandske heste har primært brug for tilstrækkeligt med grovfoder af god kvalitet. Foderet til islandske heste bør bestå af 70 til 100 % grovfoder af høj kvalitet med et lavt energi- og sukkerindhold og samtidig stadig med et tilstrækkeligt proteinindhold. Vil du gerne vide, hvilken kvalitet dit hø har? Så lav den hurtige grovfodertest.

For at opfylde din islandske hests ernæringsmæssige behov er det ofte tilstrækkeligt at supplere grovfoderet med et godt vitamin- og mineralfoder.